Събития

Ноември 2017

Фондация "Здрави майки, здрави бебета" ще Ви очаква на 24-26 ноември на щанда на Бебемания 2017 с много информация свързана с високото кръвно налягане по време на бременност. Заповядайте, за да Ви разкажем повече за рисковете и превенцията на това състояние. А Докато си говорим ще измерим Вашето кръвно. 


Ноември 2017

Фондация "Здрави майки, здрави бебета" взе участие в шестата „Академия за акушерки“ 2017 с международно участие. Академията е насочена към акушерки, студенти по акушерство и специалисти, работещи за подобряване здравната грижа и желаещи да въведат акушерски модел на грижа в България.


Февруари 2017

На 23.02 четвъртък ще представим лекция за кърменето на семинара на училище за бременни "Чакам бебе". Заповядайте да разберете повечете за уникалната рецепта 🙂
Лектор: Йонка Петкова, акушерка, член на Алианса на българските акушерки и част от екипа на фондация "Здрави майки, здрави бебета"

Къде? PARK CENTER SOFIA, бул. Арсеналски 2, ет. 3

Кога? 23.02.2017; 11:00 ч. 


Януари 2017

Това е нашата поредна крачка. Крачка към по-добра грижа, крачка към превенцията, крачка към по-здрави майки.
Тази Коледа едни малки и големи вълшебници от ЧУ "Ерих Кестнер" ни подадоха ръка, за да направим заедно тези крачки. Тези вълщебници ни разказаха за доброто, пяха и танцуваха за доброто, изработиха с малките си и сръчни детски ръчички коледни сувенири с любов и доброта. А ние, техните родители им помогнахме да повярват в доброто. Родители и деца дариха суми с покупка на коледни сувенири, на билети за театралните постановки или в специално подготвената кутия за дарения. Със събраните средства бяха закупени 11 апарата за кръвто налягане, които пък Фондация "Здрави майки, здрави бебета" дарява на болници в България.
Днес направихме първото дарение в София. Болницата е Първа САГБАЛ „Света София“. Дарихме 1 апарат за Родилна зала, 1 апарат за отделението по Патологична бременност и 2 апарата за женска консултация.
Предстои ни да посетим болници в Благоевград, Пазарджик, Враца и Велико Търново.
Благодарим на ЧУ "Ерих Кестнер" и на всички, които помогнаха да направим този жест.


 

Ноември 2016

Фондация "Здрави майки, здрави бебета" ще вземе участие в петата „Академия за акушерки“ 2016 с международно участие. Академията е програма насочена към акушерки, студенти по акушерство и специалисти, работещи за подобряване здравната грижа и желаещи да въведат акушерски модел на грижа в България. Съвместно д-р Виолета Стратиева и Оскар клиник ще представим лекция на тема "Скрининг за прееклампсия и ролята на акушерката в ранното откриване".

Октомври 2016

Да бъдем запозанти!

Заповядайте на София ВЕГ фест, който тази година е свързан със зачеването, бременността, майчинството, раждането, рационалното хранене. Ние ще бъдем там, за да ви разкажем повече за нас и превенцията на високото кръвно налягане по време на бременност. Ще носим със себе си домашни тест лентички, за да ви покажем как нещо нещо много малко и лесно би ни помогнало да бъдем по-спокойни през бременността. Ще имате възможност да премерите своето кръвно налягане. Подготвили сме ви и изненада - ще можете да получите интересни съвети за здравословни упражнения и дихателни практики.
До скоро!


 

Октомври 2016

Информацията е здраве!

Sofia Ring Mall Ви подарява четири ценни дни, посветени на здравето и красотата! Здравето е и наша мисия. Заповядайте на щанда на Фондация "Здрави майки, здрави бебета" и Oscar Clinic, за да намерите отговори на Вашите въпроси свързани с бременността. Очакваме Ви!

Април 2016

Фондация „Здрави майки, здрави бебета“ участва във форум „Здраве за всеки-социалнозначими заболявания 2016“, защото това е събитие, чийто акцент пада върху превантивната медицина и грижа за българското здраве и напълно съответства с целите и идеите на фондацията.

Ще представим две лекции на теми „Прееклампсия – водещи скринингови модели за оценка на риска“ и "Плацентарна дисфункция", с презентатор д-р Виолета Стратиева.

На нашия щанд ще Ви предоставим тест лентички за домашна употреба за изследване на белтък в урината, ще измерим Вашето кръвно налягане и ще отговoрим на Вашите въпроси по темата.
Разбира се, имаме изненада и в събота ще организираме отново инициативата "Нарисувай моя дом" - с боди арт върху коремчетата на майките с напълно безопасни материали.

Очакваме Ви с много информация и отговори!


 

Декември 2015

Стартира нашата кампания в най-влиятелната световна платформа за "финансиране от тълпата" - Indiegogo. Инициативата "Плетени вълшебства за мама и мен" на Фондация "Здрави майки, здрави бебета" дарява 1 000 тест лентички за домашна употреба на бременни жени, които ще спомогнат за навременното диагностициране на състоянието Прееклампсия.

Октомври 2015

„Прееклампсия? Аз искам да знам“.

Това е първата в Европа благотворителна кампания в криптовалута (биткойн) организирана съвместно фондация “Битхоуп” и фондация “Здрави майки, здрави бебета”.
Подобни иновативни благотворителни кампании към момента има само в САЩ, а сега и в България, благодарение на двама студенти по предприемачество и една майка, бореща се за каузата си. Повече информация...


 

Май 2015

Информиран уикенд за родители!

На 16 и 17 май ще участваме с мащабна информационна кампания свързана с превенцията на прееклампсия на форум "Академия за родители", който е насочен към родители, искащи да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на своите деца. На място ще измерим вашето кръвно налягане.
Ще има и изненада! Боди арт културата датира от дълбока древност и е използвана различно в различните култури, но напоследък се засили модната тенденция бременни жени да рисуват върху бременните си коремчета. Заснемайки това атрактивно изкуство, Вие си създавате и един уникален спомен.  Елате с Вашите идеи!

Февруари 2015

„От любовта се раждат бебета“

Инициативата ще се проведе съвместно с верига аптеки Субра, в чиито обекти ще намерите кутии за дарения. Благодарим на медийната подкрепа на Freak Media Group


 

Април 2015

"Аз и ти заедно, за едно по-здраво бъдеще!"

Една благотворителна инициатива осъществена благодарение на студенти от НБУ, департамент "Масови комуникации".
Организатори: студенти от НБУ, департамент "Масови комуникации".
Красоти предоставени от: TaniTa Design; Фърфолета и Ателие МонДарт.
Лице на кампанията: Моисей
Благодарим Ви от сърце!

Януари 2015

„I love spinning“

Благотворителна инициатива със спортен клуб Be Shape. Ще покажем как спорта променя отношението ни към хората и нас самите, как ни прави по-силни и по-отговорни. По време на инициативата ще запознаем гостите с дейността на фондацията, с проблема „Прееклампсия“ и ще организираме часове по спининг, ще презентираме как този спорт помага на тялото ни. Първата инициатива на фондацията е спортна – за да покажем уважение и грижа към нашето тяло, да включим, както жени така и мъже в инициативата.
Спортът е част от грижата за нашето тяло – преди и след бременността, а конкретно спининга работи за подобряване функциите на сърдечно – съдовата област. По време на тренировка се намаляват рисковите фактори за сърдчено-съдови заболявания като например: високо кръвно налягане; висок холестерол в кръвта; диабет и предиабет; наднормено тегло или затлъстяване, а всичко това е пряко свързано и с прееклампсията. Тренировките ще се проведат от лицензирания инструктор по спининг Росен Димитров.