Събития

Април 2018

На 14 април Фондация "Здрави майки, здрави бебета" бе за първи път във Видин. По покана на Анриета Петкова, Акушерка и член на Алианса на българските акушерки, представихме лекция на форума с "9 месеца" на училище на бъдещите мами относно рисковете от високо кръвно налягане по време на бременност. 

14 април 2018 г. от 10:30 часа
Видин, Библиотека

С "9 месеца" на училище


Март 2018

Тази година на своя рожден ден Фондация "Здрави майки, здрави бебета" ще ви очаква на Курс „За бременността и първите грижи за малките!“ На 25 март в 13:00 ч. можете да чуете лекцията: "Важни изследвания по време на бременност, превенция и скрининг", която ще бъде представена от д-р Виолета Стратиева.

24-25 март 2018 г. от 10:00 часа
София, Витоша Парк Хотел

И за МАМА - училище за бременни

Ние от Фондация "Здрави майки, здрави бебета" ще ви очакваме там!


Март 2018

Раждането на бебето е тема, която вълнува всяка бъдеща майка. 
Заповядайте на 15.03.2018 в Училище за бременни Чакам бебе, за да чуете лекцията на д-р Златомира Арабаджиева, която ще ви разкаже как да се подготвите за родилния дом, какво ви очаква при вагинално раждане и какво ви очаква при оперативно раждане, какви са етапите на раждането. 
Очаквайте много полезни съвети 

Ние от Фондация "Здрави майки, здрави бебета" ще ви очакваме там!

Къде? PARK CENTER SOFIA, бул. Арсеналски 2, ет. 3
Кога? 15.03.2018 точно в 10:30 ч.
Основна ТЕМА: Раждане на бебето
Лектор: д-р Златомира Арабаджиева и Фондация "Здрави майки, здрави бебета"


Януари 2018

Women's Expo от жени за жени и НЕ САМО! Първото и най-голямо дамско изложение в България от жени за жени и не само! Организирано от Дамски клуб "Бизнес на високи токчета" и Алба Проджект. Изложението има за цел да обедини много различни хора с много различни интерси от много различни сфери. 
Можете да дойдете да чуете нашата лекция, да научите повече за нас, както и да посетите нашия щанд. Очакват Ви много информационни материали, полезни съвети и отговори на въпроси.

Съчетайте развлечението с полезната информация!


Ноември 2017

Фондация "Здрави майки, здрави бебета" ще Ви очаква на 24-26 ноември на щанда на Бебемания 2017 с много информация свързана с високото кръвно налягане по време на бременност. Заповядайте, за да Ви разкажем повече за рисковете и превенцията на това състояние. А Докато си говорим ще измерим Вашето кръвно. 


Ноември 2017

Фондация "Здрави майки, здрави бебета" взе участие в шестата „Академия за акушерки“ 2017 с международно участие. Академията е насочена към акушерки, студенти по акушерство и специалисти, работещи за подобряване здравната грижа и желаещи да въведат акушерски модел на грижа в България.


Февруари 2017

На 23.02 четвъртък ще представим лекция за кърменето на семинара на училище за бременни "Чакам бебе". Заповядайте да разберете повечете за уникалната рецепта 🙂
Лектор: Йонка Петкова, акушерка, член на Алианса на българските акушерки и част от екипа на фондация "Здрави майки, здрави бебета"

Къде? PARK CENTER SOFIA, бул. Арсеналски 2, ет. 3

Кога? 23.02.2017; 11:00 ч. 


Януари 2017

Това е нашата поредна крачка. Крачка към по-добра грижа, крачка към превенцията, крачка към по-здрави майки.
Тази Коледа едни малки и големи вълшебници от ЧУ "Ерих Кестнер" ни подадоха ръка, за да направим заедно тези крачки. Тези вълщебници ни разказаха за доброто, пяха и танцуваха за доброто, изработиха с малките си и сръчни детски ръчички коледни сувенири с любов и доброта. А ние, техните родители им помогнахме да повярват в доброто. Родители и деца дариха суми с покупка на коледни сувенири, на билети за театралните постановки или в специално подготвената кутия за дарения. Със събраните средства бяха закупени 11 апарата за кръвто налягане, които пък Фондация "Здрави майки, здрави бебета" дарява на болници в България.
Днес направихме първото дарение в София. Болницата е Първа САГБАЛ „Света София“. Дарихме 1 апарат за Родилна зала, 1 апарат за отделението по Патологична бременност и 2 апарата за женска консултация.
Предстои ни да посетим болници в Благоевград, Пазарджик, Враца и Велико Търново.
Благодарим на ЧУ "Ерих Кестнер" и на всички, които помогнаха да направим този жест.


 

Ноември 2016

Фондация "Здрави майки, здрави бебета" ще вземе участие в петата „Академия за акушерки“ 2016 с международно участие. Академията е програма насочена към акушерки, студенти по акушерство и специалисти, работещи за подобряване здравната грижа и желаещи да въведат акушерски модел на грижа в България. Съвместно д-р Виолета Стратиева и Оскар клиник ще представим лекция на тема "Скрининг за прееклампсия и ролята на акушерката в ранното откриване".

Октомври 2016

Да бъдем запозанти!

Заповядайте на София ВЕГ фест, който тази година е свързан със зачеването, бременността, майчинството, раждането, рационалното хранене. Ние ще бъдем там, за да ви разкажем повече за нас и превенцията на високото кръвно налягане по време на бременност. Ще носим със себе си домашни тест лентички, за да ви покажем как нещо нещо много малко и лесно би ни помогнало да бъдем по-спокойни през бременността. Ще имате възможност да премерите своето кръвно налягане. Подготвили сме ви и изненада - ще можете да получите интересни съвети за здравословни упражнения и дихателни практики.
До скоро!


 

Октомври 2016

Информацията е здраве!

Sofia Ring Mall Ви подарява четири ценни дни, посветени на здравето и красотата! Здравето е и наша мисия. Заповядайте на щанда на Фондация "Здрави майки, здрави бебета" и Oscar Clinic, за да намерите отговори на Вашите въпроси свързани с бременността.

Очакваме Ви!

Април 2016

Фондация „Здрави майки, здрави бебета“ участва във форум „Здраве за всеки-социалнозначими заболявания 2016“, защото това е събитие, чийто акцент пада върху превантивната медицина и грижа за българското здраве и напълно съответства с целите и идеите на фондацията.

Ще представим две лекции на теми „Прееклампсия – водещи скринингови модели за оценка на риска“ и "Плацентарна дисфункция", с презентатор д-р Виолета Стратиева.

На нашия щанд ще Ви предоставим тест лентички за домашна употреба за изследване на белтък в урината, ще измерим Вашето кръвно налягане и ще отговoрим на Вашите въпроси по темата.
Разбира се, имаме изненада и в събота ще организираме отново инициативата "Нарисувай моя дом" - с боди арт върху коремчетата на майките с напълно безопасни материали.

Очакваме Ви с много информация и отговори!


 

Декември 2015

Стартира нашата кампания в най-влиятелната световна платформа за "финансиране от тълпата" - Indiegogo. Инициативата "Плетени вълшебства за мама и мен" на Фондация "Здрави майки, здрави бебета" дарява 1 000 тест лентички за домашна употреба на бременни жени, които ще спомогнат за навременното диагностициране на състоянието Прееклампсия.

Октомври 2015

„Прееклампсия? Аз искам да знам“.

Това е първата в Европа благотворителна кампания в криптовалута (биткойн) организирана съвместно фондация “Битхоуп” и фондация “Здрави майки, здрави бебета”.
Подобни иновативни благотворителни кампании към момента има само в САЩ, а сега и в България, благодарение на двама студенти по предприемачество и една майка, бореща се за каузата си. Повече информация...


 

Май 2015

Информиран уикенд за родители!

На 16 и 17 май ще участваме с мащабна информационна кампания свързана с превенцията на прееклампсия на форум "Академия за родители", който е насочен към родители, искащи да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на своите деца. На място ще измерим вашето кръвно налягане.
Ще има и изненада! Боди арт културата датира от дълбока древност и е използвана различно в различните култури, но напоследък се засили модната тенденция бременни жени да рисуват върху бременните си коремчета. Заснемайки това атрактивно изкуство, Вие си създавате и един уникален спомен.  Елате с Вашите идеи!

Февруари 2015

„От любовта се раждат бебета“

Инициативата ще се проведе съвместно с верига аптеки Субра, в чиито обекти ще намерите кутии за дарения. Благодарим на медийната подкрепа на Freak Media Group


 

Април 2015

"Аз и ти заедно, за едно по-здраво бъдеще!"

Една благотворителна инициатива осъществена благодарение на студенти от НБУ, департамент "Масови комуникации".
Организатори: студенти от НБУ, департамент "Масови комуникации".
Красоти предоставени от: TaniTa Design; Фърфолета и Ателие МонДарт.
Лице на кампанията: Моисей
Благодарим Ви от сърце!

Януари 2015

„I love spinning“

Благотворителна инициатива със спортен клуб Be Shape. Ще покажем как спорта променя отношението ни към хората и нас самите, как ни прави по-силни и по-отговорни. По време на инициативата ще запознаем гостите с дейността на фондацията, с проблема „Прееклампсия“ и ще организираме часове по спининг, ще презентираме как този спорт помага на тялото ни. Първата инициатива на фондацията е спортна – за да покажем уважение и грижа към нашето тяло, да включим, както жени така и мъже в инициативата.
Спортът е част от грижата за нашето тяло – преди и след бременността, а конкретно спининга работи за подобряване функциите на сърдечно – съдовата област. По време на тренировка се намаляват рисковите фактори за сърдчено-съдови заболявания като например: високо кръвно налягане; висок холестерол в кръвта; диабет и предиабет; наднормено тегло или затлъстяване, а всичко това е пряко свързано и с прееклампсията. Тренировките ще се проведат от лицензирания инструктор по спининг Росен Димитров.